Har nyss ätit frukost och gjort mig lite i ordning, ska slänga på lite smink om en stund också och sedan är jag redo för vad denna dagen har att erbjuda! Fast, jag har inget särskillt planerat, bara att jag ska handla och posta lite saker!
Ska baka en kaka att ta med till föräldrarna i helgen, då vi ska fira deras födelsedagar, men eftersom jag inte har så mycket pengar så blev det bara varsin liten present och det känns lite snålt så därför ville jag göra något mer! Receptet på kakan kommer nedan (och det är kakan ni ser på bilden ovan)! Har aldrig bakat den förut, men den verkar inte speciellt svår... Och visst både ser och låter den god?!!
Chokladtårta
ca 12 bitar
175'C
Smet:
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ dl kakao
100 g smör
Chokladmousse:
2 msk whisky
2 msk strösocker
1 dl kesella (10%)
100 g mörk choklad 70% (detta byter jag ut mot vit choklad eftersom jag är allergisk)
2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugenen på 175'C
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, och kakao och rör ner det i äggsmeten.
Smält smöret och rör ner det.
3. Häll smeten i en smort och bröad form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter,. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Lossa kakan och låt kallna på galler. Lägg sedan tillbaka kakan i formen.
4. Chokladmousse: Rör whisky och socker tills sockret nästan löst sig och tillsätt kesellan.
5. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och blanda ner i smeten.
6. Vispa grädden löst och blanda ner den i omgångar i smeten.
7. Bred moussen över chokladkakan. ställ tårtan i kylen ca 1 timme. Granera eventuellt med chokladspån, kakao eller ätbara blommor.
Nu måste jag sätta fart och göra mig färdig, om det ska vara lönt!!
Bloggar kanske mer under dagen?!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar